Oh wat is deze havermoutcake lekker! En ook nog eens verantwoord, we like! Ik krijg vaak de vraag of ik een vervanger weet voor ontbijtkoek. Ik was hier zelf vroeger ook verslaafd aan. Mijn oma at het bij de koffie, m’n moeder, tante, zus… eigenlijk een rare gewoonte van onze familie haha. Helaas zit er in de ontbijtkoek behalve conserveringsmiddelen, echt veel suiker –> ik las laatst dat er maar liefst 40% van een gemiddelde ontbijtkoek uit suiker bestaat! Duidelijk teveel dus. En helaas worden er aan de ‘light ontbijtkoek’ weer zoetstoffen toegevoegd. Daarom ben ik voor jullie op zoek gegaan naar een vervanger. Het populaire bananenbrood was al een succes, maar op een gegeven moment kreeg ik zin aan ‘iets anders’, misschien herken je die behoefte bij jezelf wel. Ik ben er zelf heel enthousiast over en onze klanten ook! Tijd dus om deze met jullie te delen, het recept dan he 😉 Komt ‘ie –>
Benodigdheden havermoutcake
- 120 gram havermout
- 60 gram amandelmeel
- 1 tl kaneel
- 2 handjes noten: pecannoten & walnoten (een beetje extra voor de garnering)
- Rozijnen, 1 handje
- Snufje zout
- 1 banaan
- 2 eieren
- 150 ml geitenyoghurt (Lust je dat niet, geen ramp. Met Griekse yoghurt smaakt ‘ie nog steeds heerlijk!)
Keukengerei
- Bakpapier
- Cakeblik
- Keukenmachine, blender of staafmixer
Bereiding havermoutcake
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden (kan per oven verschillen)
- Leg alvast het bakpapier in het cakeblik, maak deze evt. iets vochtig met wat water zodat je de ontbijtcake er straks gemakkelijker uit krijgt
- Meng de havermout tot meel m.b.v. een keukenmachine/blender. Een staafmixer zou ook kunnen, gebruik dan wel even een theedoek om alles in de mengkom te houden
- Voeg hierbij het amandelmeel(60 gr), de bakpoeder(1/2 tl), kaneel (1 tl) en het snufje zout toe. Meng dit goed door elkaar.
- Nu mag de 150 ml yoghurt erdoor geblenderd/gemixt worden
- Voeg de 2 eieren en de banaan hieraan toe. Mix verder en wacht tot het een luchtig, glad beslag is geworden (mix niet te lang)
- Meng nu de noten en rozijnen door het beslag met een houten lepel
- Schenk nu het beslag in de bakvorm en strooi er nog wat extra walnoten overheen
- De havermoutcake mag nu 30-35 min. in de voorverwarmde oven
De havermoutcake is lekker als warm ontbijt maar je kunt de havermoutcake ook prima laten afkoelen, in stukken snijden en invriezen om hem als verantwoord tussendoortje te eten! Als lunch kun je een kommetje salade erbij eten. Ik zeg altijd, overal waar ‘te’ voor staat is niet goed, dus blijf lekker variëren met je maaltijden en eet het dus niet te vaak.
Let’s do it Personal training
- Vrouwelijke Personal trainer aan huis of op locatie
- Personal training aan huis voor vrouwen, door vrouwen
- GRATIS voedingsadviezen van een voedingsconsulent
- Persoonlijke coaching en begeleiding
- Samen trainen voor dezelfde prijs
- Wij zijn actief in Utrecht, Gelderland, Noord- en Zuid Holland, Noord-Brabant
- GRATIS intake
- Meer weten? Bel ons gerust voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een intakegesprek. De manier om te kijken of onze visie en trainer bij je past. Want we vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt tijdens de trainingen
- CONTACT
LET’S DO IT Personal training is het zusje van YourHealth Personal training. LET’S DO IT richt zich op Personal training aan huis, voor vrouwen, door vrouwen. Ben je een man of train je liever met een mannelijke Personal trainer? Dan verwijzen we je graag door naar onze enthousiaste collega’s van YourHealth Personal training (since 2007).
L E T ‘ S D O I T
I T ‘ S Y O U R H E A L T H !