Maak zelf je verse bolognesesaus van gehakt in een kruidige tomatensaus. Lekker met pasta en geraspte kaas. Of met zilvervliesrijst als je het gerecht gezonder wilt maken.
Nodig
4 personen
Bereiding
1 uur
(incl. 40 minuten prutteltijd)
- Hak de ui, wortel en knoflook fijn.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en wortel aan.
- Voeg het gehakt toe en rul bruin.
- Doe de oregano en tijm erbij.
- Maak een kuiltje in het midden van de pan voeg hier de tomatenpuree aan toe. Bak deze 2 minuutjes en roer dan door het gehaktmengsel.
- Doe de tomatenpuree en bouillon erbij (vervang eventueel een deel van de bouillon met de rode wijn bijv. 75 ml).
- Voeg de suiker, eventueel nog een beetje peper en zout toe en roer erdoor.
- Doe de blaadjes laurier erbij en laat de bolognesesaus ca. 40 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. Roer af en toe door.
- Tips: serveer de bolognesesaus met pasta of maak er eens een ovenschotel mee. Lekker met wat Parmezaanse kaas erop en verse basilicum.
- Deze bolognesesaus kun je makkelijk invriezen tot ca. 6 maanden. Geniet ervan!