Vind je deze authentieke tiramisu er ook niet heerlijk uitzien? Nou, zo smaakt hij ook! Wat een toepasselijk toetje voor deze kerst. Met Mariëlla van Cookingqueens heb ik een aantal recepten uitgekozen, speciaal voor kerst;
- Voorgerecht: zalm tartaar. Makkelijk klaar te maken en lekker gezond.
- Hoofdgerecht: hele kip uit de oven, gecombineerd met courgette frietjes en een heerlijke Siciliaanse zoet zure caponata (salade).
- En als toetje vonden we dus deze authentieke tiramisu er helemaal tussen passen. Misschien niet zo gezond, maar wel een perfecte afsluiter van een feestelijke avond! Af en toe iets lekker moet kunnen.
Benodigdheden 6 personen
- 1 pak lange vingers
- 250 gr mascarpone
- 250 ml slagroom
- 2 eieren
- 50 ml amaretto
- 6 kopjes espresso
- 2 tl cacoa powder
- 4 el poedersuiker
Bereiding van de authentieke tiramisu
- Zet zes espresso koffie, doe daar een scheut Amaretto bij. Zet koud. Voor een kindvriendelijke tiramisu kun je i.p.v. drank ook een scheutje amandel extract er door doen!
- Scheid de eitjes zodat je eiwit en eigeel apart hebt. Roer het eigeel en poedersuiker goed in een schaal die in pannetje gekookt water staat, au bain-marie. 3 minuten goed door roeren.
- Voeg nu de mascarpone eraan toe.
- Klop je eiwit tot het stijf is.
- Klop je slagroom romig in een andere schaal.
- Mix met een spatel de mascarponemix bij je slagroom en spatel daarna je opgeklopte eiwitten er rustig door.
- Je mengsel om je laagjes te bereiden voor de tiramisu staat nu klaar.
- Drenk je lange vingers in de koffie met Amaretto en leg een laag op de bodem van je schaal.
- Schep nu de helft van de slagroom mix erover.
- Daarna mag er een laagje lange vingers op gelegd worden en daarboven op de rest van je slagroommix.
- Strooi je cacaopoeder er over, dek af met folie en zet het minimaal een nacht in de koelkast. Succes verzekerd!
Buon appetito!