Hierbij het recept voor een heerlijke basis van een Indiaas currygerecht op basis van verse ingrediënten.
Nodig
3 porties
- 2 middelgrote uien
- 3 tenen knoflook
- stukje gember (ca. 3 cm)
- 1 rode peper
- 0.5 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel citroenrasp
- 50 ml olie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel garam massala
- Keukenmachine
Bereiding
Snipper de ui, knoflook, rode peper en geschilde gember grof. Voeg deze met de rest van de ingredienten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe om het mengsel wat smeuïger te maken. Je kunt ook een staafmixer gebruiken om het mengsel te pureren. Doe het mengsel in de potjes en bewaar 2 a 3 weken goed afgesloten in de koelkast.
Gebruik 2 a 3 eetlepels van deze currypasta als basis voor een currygerecht waar je vervolgens nog tomatenblokjes en kokosmelk of yoghurt aan toe voegt.