Een kerst topper die snel gemaakt is!
Kerst 2020. Het wordt anders dan anders. Gezellige diners met de hele familie zitten er helaas niet in, maar dit festijn helemaal links laten liggen is ook weer zo wat. Maak daarom het kerstdiner extra feestelijk dit jaar. Inspiratie nodig? Samen met Mariëlla, van Cookingqueens, heb ik gekeken naar een voorgerecht, hoofdgerecht en natuurlijk een feestelijk toetje. Hierbij delen we graag met jullie het recept voor het voorgerecht; een zalm tartaar met basilicum rucola dressing. Ideaal voor kerst als voorgerecht want hij is super snel klaar te maken en ook nog eens healthy! Oké, aan de slag!
Nodig 4 personen
- 400 gr gerookte zalmfilet
- 1 komkommer
- handje rucola
- klein handje verse basilicum
- 50 ml olijfolie
- 1 tl chili poeder
- 2 el citroensap
Bereiding van de zalm tartaar met basilicum rucola dressing
- Snijd de zalm in fijne stukjes.
- Schil de komkommer en snijd de zaden eruit. Met een dunschiller of kaasschaaf schaaf je een paar slierten voor decoratie op je bordje.
- Snijd de rest van de komkommer in mooie gelijke blokjes.
- Mix de rucola en basilicum blaadjes samen met zout en peper, citroensap met de olijfolie in een mixertje.
- Roer de zalm met blokjes komkommer, theelepel citroenrasp en chilipoeder, zout en peper door elkaar.
- Roer daar wat dressing olie door, zoveel dat het een beetje smeuïg is.
- Schep dit in een vormpje op een bordje.
- Decoreer met wat opgerolde komkommer sliertjes , wat rucola on top en wat citroenrasp.
- Je kunt ook een beetje dressing op het bordje eromheen druppelen.
Geniet van je zalm tartaar met basilicum rucola dressing!
Ben je op zoek naar een hoofd- en nagerecht? Maak dan deze hele kip uit de oven, gecombineerd met een Siciliaanse zoet zure caponata en courgette frietjes. En als kers op de taart een prachtige en heerlijke Charlotte tiramisu taart als toetje!