Ben jij ook zo dol op worstenbroodjes? Maak ze dan eens zelf! Ideaal ook voor een feestje of om uit te delen. Op naar het recept!
Nodig
18 worstenbroodjes
Benodigdheden:
Bereiding
20 min bereidingstijd + 15 minuten oventijd + 50 minuten rusttijd
Mix tarwebloem, plantaardige boter, gist, zout en basterdsuiker in een kom. Kneed het goed met je handen.
Verwarm de sojamelk in een steelpannetje en giet het erbij en kneed nogmaals tot een soepel deeg.
Doe het deeg in een kom en dek het af met een schone theedoek. Laat het 15-20 minuten rijzen, terwijl je de vegan worstjes maakt.
Mix het vegan gehakt met de kruiden, een scheutje groentebouillon en een beetje bloem, tot je er 17-20 worstjes van kunt draaien.
Rol van het gehakt de worstjes, ongeveer 10-12 cm lang. Leg opzij.
Verdeel het deeg in 17-20 gelijke stukken en rol het uit tot het ongeveer 15 cm lang is. Zorg ervoor dat de stukken niet te dik zijn.
Leg de worstjes op de deegstukjes en vouw de uiteinden naar binnen. Vouw het deeg in de lengte ook naar binnen, tot de worstjes helemaal bedekt zijn. Knijp de zijkanten extra goed dicht. Herhaal dit tot alle broodjes gemaakt zijn.
Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat ze nog 30 minuten narijzen.
Verwarm in de tussentijd de oven (boven- en onderwarmte) voor op 220 graden.
Bestrijk de worstenbroodjes met wat sojamelk en zet daarna de bakplaat in de oven. Bak de worstenbroodjes in 14-16 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk ze na het bakken meteen met nog wat gesmolten plantaardige boter.
Serveer de worstenbroodjes meteen of bewaar ze tot 4 dagen in de koelkast en 2-3 maanden in de vriezer.