Frisse salade met noedels, mango en komkommer en een lekkere dressing met pinda, sesamolie en limoen. Vegan en klaar in 25 minuten.
Nodig
4 personen
- 2 handjes cashewnoten
Dressing
Bereiding
25 minuten
Kook de noedels beetgaar. Dit duurt gemiddeld ca. 4 minuten.
Knijp het limoensap uit en meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing.
Spoel de noedels af met koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de komkommer door de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje wat van het waterige gedeelte. Snijd de rest van de komkommer in plakjes.
Snijd de mango in kleine blokjes en snijd de rode peper en koriander fijn.
Doe de noedels in een grote kom en voeg de komkommer, peen julienne, tauge, mango, cashewnoten, rode peper en koriander toe.
Voeg de dressing toe en meng alles goed door elkaar.
Maak de thaise noedelsalade af met wat extra cashewnoten en/of verse koriander.
Tip: deze salade is zowel koud als lauwwarm lekker. Serveer er eventueel wat gebakken tempeh, kip of garnalen bij.