Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.
Nodig
4 personen
Bereiding
- Snijd de courgette in plakken en grill in ze in een grillpan en bestrooi met een snufje peper en zout.
- Doe de sla in een grote kom.
- Voeg de tomaatjes gehalveerd toe en de gegrilde courgette.
- Voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met een snufje zwarte peper en meng door elkaar.
- Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas. Doe er wat balsamico crème over.
- Bestrooi met wat pijnboompitten en basilicum. Serveer direct.
- Tips: voeg ook een wat gekookte pasta en/of kip en/of linzen toe voor een maaltijdsalade.
- Vervang de courgette ook eens door aubergine of groene asperges.
- Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas. Eet smakelijk!