Makkelijke roerbak met stukjes (vega) kip, paprika en sugersnaps geserveerd met pindasaus en rijst.
Nodig
4 personen
Bereiding
- Hak de ui en de gember fijn.
- Verhit de wokolie in een (wok)pan. Fruit de ui en gember aan.
- Voeg de stukjes kip toe en bak een paar minuutjes mee.
- Voeg dan de champignons in plakjes, sugar snaps, ringetjes bosui en de paprika in reepjes of blokjes toe.
- Voeg de sojasaus toe en roerbak alles ca. 10 minuutjes.
- Kook de rijst gaar ondertussen en giet daarna af.
- Bereid ook de pindasaus als je deze zelf maakt.
- Schep de pinda’s door de roerbak (bewaar er een paar voor de garnering).
- Schep de roerbak op borden en verdeel de pindasaus er over. Garneer met de extra pinda’s, gebakken uitjes en extra ringetjes bosui.
- Serveer met de rijst en wat kroepoek.
- Tip: Voor een 100% glutenvrij recept controleer je of de sojasaus en de kroepoek glutenvrij. Wil je het gerecht iets gezonder maken? Gebruik dan i.p.v. de witte rijst zilvervliesrijst en eet geen of minder pindasaus en kroepoek. Geniet ervan!