Maak deze heerlijke rode curry met kip in een half uurtje! Deze smaakvolle maaltijd bestaat o.a. uit kokosmelk, een lekkere mix van groenten en een handje cashewnoten. Op naar het recept →
Nodig
4 personen
- 1 rode curry pasta (evt. zelfgemaakt, zie recept. Of anders de rode curry pasta van bijv. Blue Elephant)
- 220 gr stukjes scharrel/bio kip
- 400 ml kokosmelk
- 1 ui
- 250 gr peultjes
- 1 rode paprika
- 250 gr champignons
- 1 handje cashewnoten
- 250 gr rijst (of probeer een keer bloemkoolrijst, nog gezonder)
- olie om te bakken
Bereiding
30 minuten
Begin met het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd ondertussen de ui, rode paprika en champignons in stukjes.
Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit de ui zachtjes aan. Voeg de (vega) kipstukjes toe en bak deze een paar minuten mee tot ze goudbruin zijn. Voeg de rode curry pasta toe aan de pan en bak deze kort mee om de smaken vrij te laten komen.
Voeg de gesneden paprika, champignons en peultjes toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer goed door. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Serveer de curry met de gekookte rijst en strooi de geroosterde cashewnoten eroverheen voor het serveren.
Ook lekker met stukjes naanbrood. Smakelijk eten!