Deze glutenvrije én vegan pannenkoekjes gemaakt van rode bieten zijn niet alleen makkelijk om te maken en erg lekker. Ze zijn ook prachtig voor het oog
Nodig
10 bietenpannenkoekjes
Serveer met:
sojayoghurt
vers fruit
kokosrasp
Bereiding
10 min bereidingstijd + 10 min baktijd
Maak het beslag voor de pannenkoekjes.
Snijd de rode biet in stukken en doe deze in de keukenmachine.
Voeg de havermout, het gebroken lijnzaad, kaneel, bakpoeder, vanille-extract, de plantaardige melk en ahornsiroop toe en mix het tot een glad en kleurrijk beslag. Is het wat te dik? Voeg dan een scheut plantaardige melk toe.
Zet een koekenpan op het vuur en verhit de kokosolie.
Schep 3 schepjes beslag in de pan en laat het stollen.
Draai de pannenkoekjes na 2-3 minuten om en bak de andere kant mooi bruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Stapel de pannenkoekjes op en serveer het met plantaardige yoghurt, vers fruit en kokosrasp. Enjoy!