Sandra heeft deze week weer iets heerlijks voor jou klaargemaakt. Met deze gezonde, kleurrijke quinoa met rode biet is het een feestje op je bord! Een lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. LET’S MAKE IT!
Nodig
4 personen
- 500 gr gekookte (bio) rode bietjes
Dressing
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° graden. Schil optioneel de zoete aardappel(s) en snijd ze in blokjes. Meng met een eetlepel olie en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster ze in ca. 15 tot 20 min gaar. Kook ondertussen ook de quinoa gaar.
- Snijd de gekookte bieten in blokjes en snijd de appel in dunne partjes. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Giet de quinoa af en voeg de dressing toe. Schep ook de zoete aardappel, rode biet, rucola, walnoten, appel en geitenkaas er voorzichtig door. Serveer lauwwarm of koud.
- Tips: Voor de dressing gebruikte ik de olijfolie van Mr. Verna met sinaasappel. Deze maakt het extra lekker.
- Als hoofdgerecht kun je er nog bijvoorbeeld falafel, stukje kip of een (vega)burger bij eten