Heb je geen tijd om uitgebreid in de keuken te staan, maar wil je toch iets gezonds op tafel zetten? Probeer dan deze eenvoudige en voedzame poke bowl met knapperige (vegetarische) kip. In een handomdraai geniet je van een smaakvolle poke bowl.
Nodig
4 personen
Bereiding
20 minuten
- Snijd de komkommer en mango in stukjes.
- Verdeel de afgekoelde sushi rijst over twee kommen.
- Leg de gesneden komkommer, avocado, edamame boontjes, peen julienne en mango bij de rijst in de kommen. Besprenkel de rijst en groenten met de sojasaus.
- Bak de kipschnitzels volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
- Leg de krokante kipschnitzel bovenop de groenten en rijst in elke kom.
- Drizzle de sriracha mayo over de ingrediënten in elke kom.
- Bestrooi de pokebowls met gebakken uitjes, sesamzaadjes en fijngehakte bosui.
- Serveer de krokante kip pokebowl direct en geniet van dit heerlijke gerecht!
- Je kunt de ingrediënten en toppings aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur. Eet smakelijk!
- Tips: je kunt ook zelf sriracha mayonaise maken door mayonaise met een beetje pittige sriracha te mengen.
- Gebruik vegan mayonaise en een vegan kipschnitzel voor een lactosevrij en vegan recept. Eet smakelijk!