Eko menu weet er altijd wel een feestje van te maken, deze keer staat het recept ‘Pittige rijstloempia’s’ voor je klaar. Je kunt gemakkelijk variëren met de vulling. Vandaag maken we ‘m met wortel, radijsjes, tempeh, ui, knoflook en rijst. LET’S MAKE THEM!
Benodigdheden
4 Personen
- 260 gr Volkoren basmatirijst
- 4 tl Kurkummarasp
- 1 Rode peper
- 10 gr Verse koriander
- 1 Limoen
- 3 Knoflookteentjes
- 4 Rode uien
- 300 gr Tempeh
- 450 gr Wortel
- 2 Bosjes radijsjes
- 15 st Rijstpapier
- 4 el Sojasaus
- 2 el Bakolie
Bereiding pittige rijstloempia's
- Breng een pan met water aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp deze fijn boven de pan zodat de rijst geel kleurt (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Giet daarna het water af.
- Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Meng sojasaus, rode peper, een paar korianderblaadjes en sap van de limoen in een kommetje. Pel de knoflook en pers erboven uit.
- Pel en snipper de ui. Snijd de tempeh in reepjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui samen met de tempeh 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut het sojamengsel toe en bak mee.
- Schil en rasp de wortel. Was de radijs, verwijder het groen en snijd heel klein of in plakjes. Doe de radijs, wortel en limoensap in een kom en hussel door elkaar.
- Vul een schaal met lauwwarm water. Week hierin de rijstvellen om de beurt voor ongeveer 30 seconden en leg ze voorzichtig op een schone plank. Leg in het midden van elk vel een beetje kurkumarijst, wat radijs rauwkost, ui, koriander en een paar reepjes tempeh. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
- Serveer de pittige rijstloempia’s met de overgebleven rauwkost ernaast.
- Tip: Serveer de overgebleven ingrediënten als een salade ernaast.