Pollo peperonchino- pittige kip in rode saus!
Moeder José en dochter Mariëlla van CookingQueens hebben weer een heerlijk recept voor ons klaarstaan; pittige kip in een rode saus. Yum, dat klinkt lekker! De pittige kip in rode saus is als pastasaus lekker te combineren met (zilvervlies)rijst, bulgur of (volkoren)couscous. Maar je kunt de eventuele overgebleven kip ook aan een salade toevoegen! Er gaan aardig wat pepers doorheen, dus houd je niet zo van pittig, doe er dan vooral iets minder door.
Waarschijnlijk is het jou wel bekend dat je na het aanraken van de pepers niet aan je gezicht moet komen en dat je dan vooral niet in je ogen moet gaan wrijven (want dat brandt be-hoor-lijk!). Tip van José; wrijf na het bereiden/aanraken van de peper je handen in met olijfolie of citroensap en was daarna je handen goed. Zo kan de peper niet meer branden. Op naar het recept!
Ingredienten
- 500 gr (bio/scharrel) Kippendijen of kippenpootjes
- 1 liter Passata gepelde tomaten
- 3 Peperoncino of 1 rode peper Peperonchino
- Handje zwarte olijven
- Trosje tomaten
- 3 Knoflookteentjes
- 4 takjes Rozemarijn
- Takje tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
- Scheut rode wijn
Bereiding pittige kip in rode saus
- Leng de fles passata aan met kopje water, want vaak is deze structuur wat dik.
- Voeg daaraan toe wat extra stukken gesneden tomaten, olijven, een takje tijm, een snufje zout en peper, 5 fijngesneden peperonchino (of wat gemalen peperonchino uit een molen. 5 pepers is best pittig, je kunt natuurlijk ook minder gebruiken).
- Zet dit op het vuur, op lage stand.
- Fruit zachtjes een uitje, samen met de geplette knoflook.
- Kruid je kip met zout, de pepers en kruiden.
- Bak de pittige kip aan in olijfolie samen met je ui, knoflook.
- Blus af met een scheut rode wijn, maar hoeft niet persé. Voeg dan bij je saus.
- Laat je saus minimaal 1 uur zachtjes pruttelen met de deksel bijna helemaal op de pan, houd het wel in de gaten. Af en toe roeren. Wanneer je saus te snel indikt doe je er extra water bij.
- Serveer het gerecht met wat rijst, pasta, bulgur of couscous en klaar is je pittige kip in rode saus!
Buon Appetito