Benodigdheden voor de pasta met tonijn en tomaten
- 2 Tonijnsteaks van 225 gr of 2 blikjes tonijn
- 8 Ansjovisfilets
- 8 Rijpe bio tomaten
- 1 Citroen
- 400 gr Glutenvrije penne
- 3 Knoflookteentjes
- 1 Rode peper
- Olijfolie
- Zout en peper
- Handvol verse basilicum
- Handvol verse peterselie
- 3 tl Kappertjes
- 3 tl Zwarte olijven zonder pit
Bereiding
Voorbereiding
- Snijd de basilicum fijn en meng deze in een kommetje met het schaafsel en het sap van de citroenschil. Voeg nu wat peper en zout toe, samen met 2 flinke scheuten olijfolie.
- Meng alles goed en wrijf er je stukjes verse tonijn mee in, of meng het met de tonijn uit blik. Laat de tonijn hierin marineren.
- Snijd de knoflook fijn en halveer de olijven. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in kleine stukjes.
- Zet een grote pan gezouten water op en kook de (glutenvrije) pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pastasaus
- Giet nu 4 flinke scheuten olijfolie in een koekenpan. Leg hierin de ansjovisfiletjes en laat deze smelten.
- Doe dan de stukjes knoflook, kappertjes, olijven en rode peper in de pan en roerbak dit een paar minuten.
- Gebruik je de rauwe tonijn? Dan mag je deze met marinade en al in de pan erbij doen. Schoei de tonijn aan beide kanten. Als dat gebeurd is, mogen de tomaten erbij. Als je tonijn uit blik gebruikt, moet je die tegelijk met de tomaten in de pan doen.
- Laat de saus aan de kook komen en 5 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig zodat de tonijn in kleine stukjes verdeeld wordt. Voorkom dat de tonijn te gaar wordt, dat zou jammer zijn omdat hij daardoor taai wordt. De tonijnsteak moet zacht en zijdeachtig zijn.
- Breng de saus een beetje op smaak met peper.
Pasta
- De pasta zal ondertussen wel klaar zijn. Laat deze uitlekken. Bewaar wat kookvocht zodat je eventueel straks de saus hiermee wat kunt verdunnen.
- Voeg de pasta toe aan de saus. Doe de peterselie erbij en meng alles goed door elkaar.
- Wil je de saus iets dunner krijgen? Voeg er dan een scheutje kookvocht aan toe of anders een paar el olijfolie. Je zou er als laatste nog wat Parmezaanse kaas over kunnen doen.
Eet smakelijk!
- Let’s do it Personal training
- Vrouwelijke Personal trainer aan huis of op locatie
- Personal training aan huis voor vrouwen, door vrouwen
- GRATIS voedingsadviezen door een voedingsconsulent
- Persoonlijke coaching en begeleiding
- Samen trainen voor dezelfde prijs
- Wij zijn actief in Utrecht, Gelderland, Noord- en Zuid Holland, Noord-Brabant
- GRATIS intake, de manier om te ervaren of onze visie en trainer bij je past
- Contact
LET’S DO IT Personal training is het zusje van YourHealth Personal training. LET’S DO IT richt zich op Personal training aan huis, voor vrouwen, door vrouwen. Ben je een man of train je liever met een mannelijke Personal trainer? Dan verwijzen we je graag door naar onze enthousiaste collega’s van YourHealth Personal training (since 2007).
L E T ‘ S D O I T
I T ‘ S Y O U R H E A L T H !