Heerlijk pastagerecht uit Sicilië met een verse tomatensaus met plakjes gebakken aubergine geserveerd met basilicum en kaas.
Nodig
4 personen
Bereiding
45 minuten
Snipper de ui en knoflook.
Fruit deze aan in een klein scheutje olijfolie in een grote pan.
Voeg de tomaten uit blik (inclusief vocht) toe.
Voeg peper, zout, Italiaanse kruiden, chili (naar smaak) en de verse basilicum toe en laat het mengsel ca. 25 min pruttelen. Roer af en toe door en plet op den duur de tomaten met een spatel zodat er meer een saus ontstaat.
Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 cm.
Verhit een flinke scheut olie in een andere pan en bak hier de plakken aubergine ca. 5 minuten in. Haal ze er daarna uit en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Kook ondertussen ook de spaghetti beetgaar en giet af en vang een beetje kookvocht op.
Voeg de gebakken plakken aubergine toe aan de tomatensaus.
Proef of deze goed op smaak is en schep dan ook de spaghetti erdoor. Voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe om het mengsel extra smeuïg te maken.
Serveer de pasta alla norma met wat extra basilicum en Pecorino kaas.
Tips: Vervang de pecorino ook eens door ricotta, Parmezaan of een plantaardige kaas voor een vegan gerecht.