Melanzane met aubergine en courgette
“Wat eten we vanavond?” Vanavond staat een Italiaans recept op het menu, namelijk een melanzane met aubergine en courgette. Op naar het recept van deze heerlijke ovenschotel!
Ingredienten
- 2 grote aubergines, in plakken
- 2 courgette, in plakken
- 3 tomaten, in plakken
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode peper, in ringetjes
- Handjevol verse basilicum
- 2 tl italiaanse kruiden
- 100 gr geraspte parmezaanse kaas
- 200 gr mozzarella, in plakken
- Zeezout
- Olijfolie
Bereiding melanzane met aubergine en courgette
- Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie.
- Fruit de knoflook, ui en rode peper aan in de pan.
- Voeg de tomatenblokjes toe en de italiaanse kruiden.
- Laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst nog wat zeezout toe.
- Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de aubergine en courgette met een beetje olie en grill ze aan weerszijden in delen bruin.
- Laat de gegrilde groenten uitlekken op een keukenpapiertje.
- Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop een laag van de gegrilde aubergine, een vierde van de mozzarella en bestrooi met parmezaanse kaas. Vervolgens leg je hier weer een laag saus op en herhaal je de stappen. Courgette en aubergine om en om. Je eindigt met tomaten en de mozzarella en parmezaanse kaas.
- Bak de melanzane in ongeveer 20 minuten af op 200 °C.
-
Serveer met verse baslilicum en vers (volkoren) brood. Eet smakelijk!
GRATIS recepten E-BOOK
Heb je ons GRATIS recepten E-book al gedownload? Ook deze melanzane vind je hierin terug. Het E-Book is in samenwerking met Leanne opgesteld. Je vindt er verantwoorde recepten in terug die passen in een gezond voedingspatroon.