Een mango lassie is een verfrissende smoothie en dus een ideale dorstlesser. Het schijnt de populairste smoothie te zijn van India, Pakistan en Bangladesh, en wordt inmiddels ook door de rest van de wereld vaak geserveerd. Het lekkerste is de smoothie ijskoud en vers geblend te drinken.
Nodig
4 glazen
Bereiding
- Doe de mango in blokjes samen met de yoghurt en ijsblokjes in een blender.
- Voeg het limoensap toe en eventueel nog een beetje honing of agavesiroop om het iets zoeter te maken. Mix tot een glad en dik sapje.
- Schenk de mango lassie uit in glazen en steek er een pluk munt en een rietje in. Garneer eventueel met wat kleine stukjes mango.
- Tip: Gebruik een goede blender die ijsblokjes kan crushen.
- In plaats van verse mango en ijsklontjes kun je ook bevroren mango blokjes gebruiken die je kant en klaar koopt in de winkel. Voeg dan eventueel een klein beetje water toe om de mango lassie iets dunner te maken. Proost!