We zijn druk, hebben weinig tijd en veel ballen hoog te houden. Hoe fijn is het om dan iets makkelijks op tafel te zetten zonder dat het ongezond wordt! Hierbij dan ook een recept voor een makkelijke kippensoep van Leuke recepten. LET’S MAKE IT!
Nodig
4 Personen
- 200 gr (bio) kip
- 1 el boter
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 tl kerriepoeder
- 2 kippen bouillonblokjes
- 150 gr fijne soepgroenten
- liter water
- 80 gr wortel
- 40 gr vermicelli
- 1 laurierblaadje
Bereiding
- Snipper de ui fijn. Verhit een beetje boter in de pan en bak de ui op laag vuur. Na 2 minuten voeg je de kerriepoeder toe. Voeg het water met de kippen bouillonblokjes toe nadat de ui glazig gebakken is en breng aan de kook. Voeg dan de kipfilet en het blaadje laurier toe aan het water en kook de kipfilet. Schil in de tussentijd de wortel en snijd in kleine blokjes. Haal na 10-12 minuten de kipfilet uit de bouillon.
- Voeg de wortel en soepgroenten bij de bouillon en zet de soep op laag vuur. Pluk intussen de kipfilet door met twee vorken de kip in reepjes te trekken. Voeg dit toe aan de soep. Voeg ook de vermicelli toe en kook nog ongeveer 4 minuten door. Verwijder voor het serveren het laurierblaadje uit de soep en klaar is je kippensoep!