Oeh, wat zijn deze kwarkbroodjes gevaarlijk lekker! Zet ze maar alvast op je boodschappenlijstje voor komend weekend, want wie wil er nou niet van smullen tijdens een lekker ontbijtje?! Let wel even op, eet er niet teveel van, maar zie ze als een traktatie en geniet er dan ook lekker van! Ze zijn in ieder geval een stuk gezonder dan witte bolletjes en croissantjes. Je kunt de kwarkbroodjes overigens ook prima zo nu en dan als tussendoortje eten. Op naar het recept van de kwarkbroodjes! –>
Nodig
- 150 gr Speltbloem
- 150 gr kwark of Griekse yoghurt
- 2 (kleine) eieren
- 1 rijpe banaan
- 1 el kokosolie
- 50 gr rozijnen
- 1 el honing
- 1/2 el bakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Wel de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water.
- Pel de banaan en prak het vruchtvlees tot moes.
- Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
- Voeg de kokosolie, kwark, geprakte banaan en de eieren bij elkaar in een kom.
- Voeg het meel en de bakpoeder toe en meng alles tot een beslag.
- Giet de rozijnen af en schep ze door het beslag.
- Schep het beslag met twee eetlepels in een flexibele muffinvorm.
- Bak de kwarkbolletjes in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.
- Laat ze kort afkoelen op een rooster. Nog een beetje warm zijn ze het lekkerst!