Het is weer lekker koud buiten, dus tijd voor een stamppot! Deze stamppot is koolhydraatarm en rijk aan groenten omdat Sandra de aardappelen vervangen heeft door bloemkool. Op naar het recept van de koolhydraatarme andijviestamppot! →
Nodig
Bereiding
- Snijd de bloemkool in roosjes. Doe deze in een pan en kook in circa 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de champignons in vieren, de ui in halveringen en de knoflook fijn. Verhit een pan op het vuur met wat boter en bak hierin de (vegetarische) gehaktballetjes goudbruin. Verwijder deze uit de pan en zet opzij.
- Voeg nog wat extra boter toe aan de pan en bak in diezelfde pan de knoflook, ui en tijm. Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze mee. Doe daarna de tomatenpuree erbij, bak dit circa 1 minuut aan en doe daarna de bouillon erbij. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Roer ondertussen door. Voeg op het einde de gehaktballetjes terug toe aan de pan en roer dit door. Verwijder de takjes tijm uit de saus.
- Giet de bloemkool af en stamp fijn met een stamper. Voeg een klontje boter en een scheut melk toe om hem smeuïg te krijgen. Doe vervolgens beetje bij beetje de andijvie erbij zodat deze slinkt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de koolhydraatarme stamppot met de gehaktballetjes in saus.
- Tip: Sandra heeft de vegetarische gehaktballetjes van Garden Gourmet gebruikt. Deze bevatten maar 2 gram koolhydraten per 100 gram. Andere vegetarische gehaktballen bevatten meer koolhydraten. Eet smakelijk!