Wil je even iets extra’s dit weekend? Maak dan zelf overnheerlijke broodjes! Ze zijn koolhydraatarm en ook nog eens glutenvrij. Dank je wel voor het delen Sandra! Let er wel even dat het deeg een uur moet rusten, dus begin op tijd. Op naar het recept→
Nodig
12 stuks
Bereiding
- Meng in een kom de eieren met de Griekse yoghurt en het zout met behulp van een handmixer tot een schuimig geheel. Voeg vervolgens het amandelmeel, de psylliumvezels, het bakpoeder en de Italiaanse kruiden toe. Meng dit verder tot een samenhangend deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat dit circa 1 uur rusten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en verdeel het deeg in 12 bolletjes. Leg de bolletjes verspreid op een bakplaat. Ze worden nog een stuk groter dus leg ze niet te dicht bij elkaar. Bestrooi de broodjes met wat sesamzaad, pompoenpitten en zonnebloempitten. Bak de broodjes voor 30 minuten in de oven.
Laat de broodjes de eerst 10 minuten afkoelen met de ovendeur open, zodat ze niet inzakken. Laat ze daarna verder afkoelen buiten de oven.
Let op: eet niet te veel per dag en drink voldoende water. Psylliumvezels nemen veel water op in de darm, waardoor het belangrijk is om voldoende water erbij te drinken om zo een verstopping te voorkomen. Tip: psylliumvezels zijn te koop bij natuurvoedingswinkels en de grotere supermarkten.