Geniet van de heerlijke smaak van kip teriyaki: malse stukjes (bio) kip in een zoete en hartige teriyakisaus, geserveerd met gestoomde broccoli en rijst. Top het af met knapperige sesamzaadjes en verse bosuitjes voor een leuke touch. Snel klaar en zeer smaakvol.
Nodig
4 personen
Teriyakisaus:
Bereiding
30 minuten
- Maak eerst de teriyakisaus. Verwarm de sesamolie in een pannetje. Voeg het water en de sojasaus toe en de basterdsuiker. Laat deze oplossen.
- Breng het mengsel aan de kook. Verwijder de knoflook. Los de maïzena op in een paar druppels water en giet bij de saus en roer direct met een garde goed door elkaar. Laat nog een paar minuten indikken.
- Kook de rijst gaar in ca. 10 minuten. Kook of stoom ook de broccoli beetgaar.
- Verhit een pan en fruit de fijngehakte ui, gember en knoflook hierin aan met een klein beetje olie. Voeg de stukjes (vega) kip toe en bak een paar minuutjes mee.
- Voeg de teriyaki saus bij de kip en roer goed door. Voeg daarna ook de broccoliroosjes toe en schep door de saus.
- Serveer de rijst met de kip teriyaki op borden. Hak de bosuien in ringetjes en bestrooi samen met de sesam over de kip teriyaki.
- Tips: je kunt ook kant en klare teriyakisaus kopen voor een nog sneller recept.
- Ook lekker met cashewnoten. Enjoy!