Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.
Nodig
4 personen
Bereiding
30 minuten
- Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Kook deze ca. 5 minuten in een pan met kokend water voor en giet daarna af.
- Hak de ui en knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui en knoflook.
- Voeg de curry kruidenpasta toe en roerbak een paar minuutjes mee.
- Giet de kokosmelk erbij en roer door.
- Voeg daarna de spinazie toe tot deze geslonken in. Gebruik je spinazie uit de vriezer? Laat deze dan goed uitlekken en gebruik bladspinazie.
- Doe dan de voorgekookte zoete aardappelblokjes erbij en doe dan als laatste de kikkererwten erbij. Roer alles door elkaar en laat nog een paar minuutjes pruttelen.
- Serveer de kikkererwtencurry met wat yoghurt en cashewnoten.
- Tip: ik gebruik vaak een curry kruidenpasta van het merk Fairtrade Original of huismerk van de supermarkt. In plaats van rode curry kun je ook eens korma of tikka masala gebruiken.
- Lekker met naan en/of (bloemkool)rijst.