Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.
Nodig
4 personen
- 4 eieren
- 300 gr (volkoren) pandan rijst
- 500 gr sperziebonen
- 1 komkommer
- 250 gr taugé
- 4 eetlepels gebakken uitjes
- 250 gr spitskool
- 2 handjes kroepoek
- 1 kommetje Zelfgemaakte satésaus
Bereiding
- Kook de rijst en laat afkoelen.
- Bereid eerst de pindasaus volgens het recept.
- Kook de sperziebonen in ca 12- 14 minuten beetgaar.
- Kook de eieren 6-8 minuten mee met de sperziebonen.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de spitskool fijn.
- Neem een paar grote of diepe borden en verdeel de rijst over een gedeelte van het bord.
- Verdeel de gesneden kool ernaast. En vervolgens de sperziebonen, komkommer en taugé.
- Verdeel dan de pindasaus er royaal over. Leg er wat kroepoek bij of op.
- Snijd de gekookte eieren doormidden en leg deze op de gado dado.
- Bestrooi op het laatst nog met wat gebakken uitjes.
- Tips: In plaats van zelf pindasaus te maken kun je voor een snelle versie ook kant en klare satésaus gebruiken.
- Voeg ook eens wat tempeh, tofu of kip toe.
- Maak dit recept glutenvrij door de gebakken uitjes weg te laten of ze zelf te maken. Eet smakelijk!