Hierbij het recept voor een lactose- en glutenvrije penne met venkel en tonijn in een zoetzure saus van Eko Menu!
- Bereiding : 1/2 uur
- Voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 Rode ui
- 1 Rode peper
- 3 Romatomaten
- 2 Venkel
- 320 gr Tonijn
- 25 gr Rozijnen (optioneel)
- 800 gr Tomatenstukjes
- 2 Knoflookteentjes
- 340 gr Glutenvrije penne
- 4 el Olie
- 2 tl Kaneelpoeder
- Zut en peper naar smaak
- 4 el Balsamicoazijn
Bereiding glutenvrije penne met venkel en tonijn
- Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper heel fijn (hou je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes). Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel, verwijder de harde kern en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten. Bak de venkel mee en voeg de rozijnen toe. Zet het vuur hoger en schep de tomaat, tomatenstukjes en tonijn erdoor. Pel de knoflook en pers erboven uit. Schenk de balsamicoazijn erbij en laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met kaneelpoeder, zout en peper.
- Breng een pan met water met een snuf zout aan de kook voor de penne. Kook in 6-8 minuten gaar. Giet daarna het water af en druppel wat olijfolie extra vierge erover.
- Serveer de pasta met een flinke schep van de saus. Garneer met wat venkelgroen en klaar is de glutenvrije penne met venkel en tonijn! Wil je de saus iets zoeter maken? Doe dan wat rozijnen door de saus heen!