Hierbij het recept voor een heerlijke glutenvrije taart met een lekkere vulling met kaneel en een krokante crumble met noten! Is deze appeltaart gezond? Nee. Maar af en toe iets minder gezonds eten, moet kunnen. Alleen niet te vaak en niet teveel! Deze appeltaart is overigens vegan en lactosevrij.
Nodig
8 personen
Vulling
Crumble
Bereiding
15 minuten + 50 minuten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een stevig deeg van.
Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Kneed het deeg nog even door en rol driekwart van het deeg uit. Bekleed hiermee de bodem van de springvorm. Maak het deeg met de bolle kant van een lepeltje egaal.
Schil en snijd de appels in stukjes en meng met de kaneel, maizena, basterdsuiker en walnoten. Doe dit in de springvorm. Druk het randje van het deeg een beetje plat als de appels erin zitten.
Voeg samen maak er met je handen kruimels van. Verdeel dit over het appelmengsel.
Zet de glutenvrije taart in de oven voor 50-60 minuten op 175 graden. Geniet er lekker van!
- Eet je liever een gezondere variant van de klassieke appeltaart? Hier vind je het recept.