Lekkere voedzame ontbijtpizza met een bodem van havermout en een topping van kwark en vers fruit
Nodig
4 personen
Topping:
Benodigdheden
- Keukenmachine
Bereiding
20 min + 20 min oventijd
- Verwarm de oven op 175 graden. Voeg de havermout, kaneel, eieren en 250 gram banaan toe in de keukenmachine en meng tot een gladde massa. De massa zal er als een deeg uitzien, maar is niet té stevig. Verdeel het deeg voor de bodem over een vel bakpapier en maak een ronde pizza vorm.
- Bak het deeg nu goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat de bodem afkoelen en verdeel dan de kwark als toppingover de havermout bodem. Dan kan de pizza belegd worden met rood fruit naar keuze en een paar plakjes banaan.
- Tips: niet alle havermout is volledig vrij van glutenomdat dit vaak ermee besmet is. Check daarom de verpakking om er zeker van te zijn dat hier geen sporen van gluten in zitten.
- Wil je de ontbijtpizza (gedeeltelijk) de volgende dag eten? Garneer de bodem dan nog niet met kwark en fruit en verpak in aluminiumfolie. Wanneer je de pizza gaat eten, kan de topping erop. Eet smakelijk!