Wafels gemaakt van spinazie, ik had er nog niet eerder van gehoord. Totdat ik dit recept zag staan bij Cookingqueens. Zo leuk dat we sinds kort wekelijks een recept van hen met jullie mogen delen! Iedere week pik ik de gezonde recepten eruit en deel ik ze hier op onze blog. Je kunt de wafels eten als lunch of als ontbijt. Zo kun je de wafels heerlijk combineren met bijv. een gebakken ei.
Je hebt voor dit gerecht wel een wafelijzer nodig. Heb je die niet? Dan kun je met dit beslag ook prima hartige pannenkoekjes bakken. Handig! Op naar het recept van deze bijzonder lekkere én gezonde groene spinazie wafels.
Ingrediënten
- 150 gr volkoren meel
- 150 gr spinazie
- 50 gr amandelmelk
- 2 eieren voor op de wafels
- Zout en peper
- Peterselie
Bereiding van de gezonde groene spinazie wafels
- Mix met een blender het meel, 1 ei, spinazie, amandelmelk en wat zout en peper tot een mooi beslag.
- Verwarm je wafelmachine.
- Giet met een grote lepel wat beslag op de wafelijzer en laat ze ongeveer 4 minuten bakken totdat ze mooi hard zijn geworden.
- Bak ondertussen de eitjes in een pan met een klein beetje olie en wat zout en peper.
- Serveer de wafels met de eitjes (of evt. met een kort gebakken plakje biologische kipfilet) en bestrooi de wafels met lekkere verse kruiden, zoals peterselie.
- En klaar zijn de gezonde groene spinazie wafels, enjoy!
- Meer recepten vind je op onze blog.
GRATIS recepten E-Book
Wil jij graag ons GRATIS recepten E-Book ontvangen? Download het via onderstaande link.
Veel bak- en kookplezier gewenst!