Zin een toetje, maar niet té ongezond? Maak deze super makkelijke gezondere chocolade mousse met rood fruit en granola, gezoet met natuurlijke suikers. Of dit toetje gezond is? Nee, dat niet. Maar af en toe iets minder gezonds moet kunnen (alleen niet te vaak en niet teveel). En omdat deze zelfgemaakte chocolade mousse geen geraffineerde suiker en veel minder conserveringsmiddelen bevat dan een kant-en-klare-chocolademousse, maakt dat deze chocolade mousse iets minder ongezond is dan die uit de supermarkt. En wat ook handig is, hij staat met 10 minuten op tafel!
Nodig
4 Personen
Bereiding
- Smelt de pure chocolade op 60° graden in de oven of au bain-marie.
- Klop de eiwitten op tot je luchtig opgeklopt eiwit hebt.
- Meng met een spatel de gesmolten chocolade, cacao poeder en maple syrup door elkaar.
- Vervolgens meng je dit door de opgeklopte eiwitten heen totdat je een egale mousse hebt. Proef even of je de chocolade mousse zoet genoeg vindt anders kun je eventueel nog extra maple syrup toevoegen. Houd er wel rekening mee dat je er nog fruit aan toe gaat voegen en dat maakt het ook zoeter.
- Verdeel over vier glaasjes en top af met de granola en rood fruit.
- Tips: Rood fruit is het lekkerst als je het in de zomer koopt. Je kunt ook rood fruit uit de diepvries nemen of kies fruit wat op dit moment wel in het seizoen is.
- In veel granola uit de supermarkt zit stiekem best veel suiker. Je kunt gemakkelijk zelf granola maken. Ik heb zelfs een recept voor granola.
- Smul lekker van je chocolade mousse!