Cookingqueens
Wie ons volgt op Instagram, weet waarschijnlijk ons toffe nieuwtje al. Maar voor degenen die het gemist hebben; LET’S DO IT gaat samenwerken met Mariëlla en José van Cookingqueens! Mariëlla is 24 jaar oud en haar moeder José 52 jaar. Beiden hebben een grote passie voor koken en dat is te proeven!
Wij zijn super trots op deze samenwerking en verheugen ons erop om een aantal heerlijke recepten met jullie te mogen delen. En omdat Sinterklaas inmiddels in Nederland is, delen we graag het heerlijke recept van deze gevulde speculaas. Of hij gezond is? Nee. Maar lekker is hij zeker. Zoals je weet staan wij achter de 80/20 regel, dus af en toe iets minder gezonds moet kunnen. Op naar het recept!
Ingrediënten gevulde speculaas
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr donkere basterd suiker
- 100 gr boter
- +/- 30 ml amandel melk
- Een snufje zout
- 1,5 el koek en speculaaskruiden
- 250 gr amandel spijs
- 1 Ei
- Een handje amandel schaafsel
Deeg
- Voeg de zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en koekkruiden samen in een kom en mix het.
- Voeg hieraan de boter en melk toe. Mix of kneed het totdat je een samenhangend deeg hebt. Is het iets te droog? Dan kun je er een beetje extra melk aan toevoegen.
- Verwarm nu de oven alvast voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit tot je een mooie lap hebt van ongeveer 1 centimeter dik.
- Bekleed een taartvorm met uitneembare bodem met het deeg. Wij hebben een kleinere vorm gebruikt met een diameter van +20 cm. Bewaar het overgebleven deeg.
Amandelspijs
- Breek het ei en kluts deze met een vork.
- Giet de helft van het ei bij de amandelspijs en kneed het met je handen tot het allemaal mooi los komt.
- Besmeer de bodem nu met het amandelspijs en ei.
- Rol het overgebleven deeg opnieuw uit tot ongeveer 1 cm dik en plaats dit over de amandelspijs.
- Smeer de bovenkant in met het overgebleven ei en strooi wat amandelschaafsel eroverheen.
Oven
- Plaats de gevulde speculaas in het midden van de oven en bak dit voor 35 minuten.
- Laat daarna afkoelen.
- Eet smakelijk!