Herfstiger kan bijna niet met dit recept voor gevulde pompoen uit de oven met paddenstoelen, kip en heerlijke kruiden. Weinig voorbereiding, want de oven doet het meeste werk.
Nodig
4 personen
Bereiding
10 minuten + 40 minuten
- Verwarm de oven voor op 185° graden.
- Snijd de flespompoen in de lengte doormidden.
- Verwijder de zaadjes uit de pompoen en verdeel 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper over de pompoen.
- Leg de pompoen op de kop op de bakplaat met bakpapier en zet voor 30 minuten op 185° graden in de oven.
- Snijd de rode ui in ringen, de knoflook fijn en de paddenstoelen in plakjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook aan.
- Voeg de kipstukjes samen met paprika poeder en de rode ui toe aan de pan.
- Enkele minuten later voeg je ook de paddenstoelen, verse peterselie, rozemarijn en balsamico azijn toe.
- Als alles gebakken is, haal je de pompoen uit de oven en haal je met een vork het middelste een beetje los. Hier doe je de groenten en kip in.
- Zet de pompoen nog 5 à 10 minuten in de oven op 185° graden.
- Tip: Ook lekker om er eventueel nog wat kaas overheen te strooien als je de pompoen terug in de oven zet met de vulling.
- Serveer er eventueel nog een salade of ander groentegerecht bij.