EKO MENU
Zou je graag gezonder, meer biologisch en meer gevarieerd willen eten, maar weet je niet goed hoe? Dan hebben we leuk nieuwtje voor je; we gaan samenwerken met Eko Menu en speciaal voor onze klanten, lezers en volgers hebben we een kortingscode gekregen! Zodat je 25% korting krijgt op je eerste bestelling. Yes, we like!
Wat is het voordeel van Eko Menu? Eko menu bezorgd maaltijdboxen aan huis. En het grootste voordeel is dat je alleen maar biologische voedingsmiddelen in de box terugvindt! Daarnaast zijn de maaltijden rijk aan veel seizoensgroenten en ze zijn makkelijk klaar te maken a.d.h.v. handige receptenkaarten. Er is voor ieder wat wils; of je nu wilt afvallen, een gezin hebt, vegetarisch bent of geen gluten mag eten, je kunt zelf aanvinken uit welke categorie jij jouw maaltijden wilt bestellen. En daar kun je iedere keer in afwisselen. Hierbij jouw kortingscode; LDIPT25
Recepten delen van Eko Menu
We mogen jullie niet alleen verblijden met een kortingscode van Eko Menu, vanaf nu gaan we ook wekelijks Eko Menu recepten met jullie delen! Deze week delen we met jou het recept van de gevulde paprika met notenrijst. Lees gauw verder.
Gevulde paprika met notenrijst
Deze gevulde paprika met notenrijst is lekker en gezond. Het is een vitaminebommetje omdat groene paprika’s veel vitamine C en vitamine K bevatten en ze zijn daarnaast rijk aan vezels. Wist je trouwens dat gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden? De groene paprika is dus eigenlijk onrijp, waardoor de smaak meestal een beetje bitter en kruidig is.
Ingrediënten
4 personen | 30 min.
- 4 Groene paprika’s
- 260 gr Snelkookrijst (of zilvervliesrijst)
- 50 gr Zadenmix
- 3 Uien
- 3 Knoflookteentjes
- 3 Tomaten
- 400 gr Champignons
- 2 tl Chilivlokken
- 4 el Olijf(bak)olie
- Zout en peper
Bereiding gevulde paprika met notenrijst
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Was de paprika, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika helften in een ovenschaal en plaats alvast in de oven.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12-15 minuten gaar.
- Giet daarna het water af, meng de zadenmix door de rijst en laat afgedekt nagaren.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten mee. Bak ook de tomaat kort mee en breng op smaak met de chilivlokken, zout en peper.
- Vul de halve paprika’s met het groentemengsel en bak nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de grilstand aan.
- Serveer de gevulde paprika’s met de notenrijst ernaast.
- Tip: Geen tijd of zin om de oven te gebruiken? Dan kun je de paprika ook klein snijden en roerbakken met de andere groenten.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden energie (kcal) 526 kcal/ vet 25 g, waarvan verzadigd 3 g/ koolhydraten 58 g, waarvan suikers 8 g/ vezels 7 g/ eiwitten 12 g/ zout 0.1 g
GRATIS Recepten E-Book
Meer inspiratie nodig? Check onze site voor nog meer recepten of download ons GRATIS recepten E-Book!