Een lekker licht gerecht van gevulde courgettes uit de oven met o.a. amandelen, couscous en feta. In 15 minuten voorbereid om in de oven te gaan.
Nodig
4 personen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200° graden.
- Breng water aan de kook voor de groentebouillon.
- Halveer de courgettes door de lengte en schraap met een lepel wat vruchtvlees eruit.
- Leg de courgettes in een ovenschaal en bestrijk of besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout.
- Bak de courgettes ca. 12 minuten in de oven.
- Doe de couscous in een kom en voeg de kokendhete bouillon toe. Dek de kom af en laat 5 à 10 min. wellen. Roer de couscous daarna los met een vork.
- Snijd de gedroogde tomaatjes en amandelen in stukjes en roer door de couscous samen met de verkruimelde feta en fijngehakte peterselie.
- Haal de courgettes uit de oven en vul ze met het couscousmengsel. Verdeel eventueel nog een beetje extra feta bovenop en zet nog 10 minuten in de oven zodat ook de feta lichtjes wordt gebakken.
- Tip: Dit gerecht is lekker als lunch (1 halve courgette p.p.) of als avondmaal. Eventueel lekker met falafelballetjes, hummus, of een stukje kip. Eet smakelijk!