Zo, de herfstvakantie zit er weer op van de kinderen. Tijd om weer eens een lekker recept met jullie te delen. Deze keer staat er ‘Geroosterde aubergine uit de oven met granaatappelpitjes, pijnboompitten en Griekse yoghurt’ op het menu. Dat klinkt lekker toch?
Ingrediënten
4 Personen
- 2 Aubergines
- 2 el Geroosterde pijnboompitten
- 4 el Verse granaatappelpitjes
- 2 Knoflookteentjes, fijngesneden
- 150 gram Griekse yoghurt
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Evt. rozemarijn
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
- Halveer de aubergines in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel heel blijft.
- Ook mag de knoflook over de aubergine helften heen verdeeld worden.
- Giet de olijfolie beetje bij beetje in de inkepingen, en laat de aubergine de olie steeds goed opzuigen.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Rooster de aubergine ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
- Nadat de aubergine is afgekoeld, leg je de aubergine helften op een platte schaal en verdeel je de Griekse yoghurt erover heen.
- Tenslotte mag de aubergine bestrooid worden met de pijnboompitten en granaatappelpitjes.
Evt. te serveren met...
Wat zou je ernaast kunnen eten?
- Een lichte zelfgemaakte salade.
- Zelfgemaakte (zoete) aardappelfrietjes uit de oven.
- Je zou de geroosterde aubergine met een stukje naanbrood uit de oven kunnen eten, besmeerd met verse hummus.
- Een schepje zilvervliesrijst.
- Wil je graag afvallen, dan is een verse salade met extra veel groenten een gezonde keuze.