Hierbij delen we een lekker groentegerecht voor bij de BBQ: gegrilde aubergine met een topping van feta en pijnboompitten en dressing van knoflook en citroen.
Nodig
4 Personen
- 3 aubergines
Dressing
- 5 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Zorg dat je de pijnboompitten licht roostert voordat je aan de rest begint.
- Ga vervolgens aan de slag met de dressing: pers het teentje knoflook uit, rasp de citroen en pers het sap uit.
- Meng de olijfolie, citroenrasp en sap, knoflook, oregano, peper, zout en fijngesneden munt door elkaar.
- Snijd de aubergines in plakken van ca. 1 tot 1,5 cm dik.
- Bestrijk ze aan beide kanten met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout. Grill de aubergine op de BBQ (of grillpan) ca. 5 minuten tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Leg de gegrilde aubergine op een bord, bestrooi met feta en besprenkel met de dressing. Bestrooi als laatste met de geroosterde pijnboompitten. Serveer direct, eet smakelijk!