Gamba’s van de BBQ
Geniet van heerlijke gamba’s van de BBQ, gemarineerd in een mix van kokosmelk, honing en limoensap. Het gerecht wordt extra smaakvol door de zoete ananas en een vleugje koriander.
Nodig
7 spiesen
- 450 gr grote rauwe garnalen in schaal (ontdooid)
- 3 schijven ananas
- Kokosrasp om te garneren
- 100 ml kokosmelk (Go-Tan)
- 1 Snuf chilivlokken
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olie
- 1 Sap van 1 limoen
- Paar takjes koriander
Benodigdheden:
- 7 metalen of houten spiesen
Bereiding
30 minuten + 30 minuten marineren
Meng de kokosmelk, chili, honing, limoensap en olie in een kom. Hak de koriander fijn en voeg ook toe aan de marinade, bewaar ook een beetje voor garnering.
Schep alle garnalen door de marinade en laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast.
Snijd de ananas in partjes. Rijg de garnalen en ananas aan de spiesen.
Smeer het barbecuerooster in een beetje olie tegen het plakken.
Leg de garnalenspiesen erop en bak ongeveer 4 a 5 minuten tot de garnalen roze zijn.
Garneer voor het serveren met wat kokos en koriander.
Tip: lekker met een frisse Oosterse salade. Enjoy!