Frisse vegetarische salade met sperziebonen, komkommer en ei gecombineerd met een lekkere romige pindadressing en krokante gebakken uitjes.
Nodig
4 personen
- 400 gr gebroken sperziebonen
- 4 eieren
- Handje kroepoek
- 1 komkommer
- 100 gr taugé
- 200 gr witte kool ( gesneden )
- 12 radijsjes
- 360 gr blokjes tempeh ketjap
- gebakken uitjes
- ongezouten pinda’s
Pindadressing:
- 1 eetlepel sojasaus
- 200 ml melk
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel limoensap
- 3 flinke eetlepels pindakaas
Materialen
- Optoneel: spiraalsnijder
Bereiding
30 minuten
Kook de sperziebonen in ruim water gedurende 12 minuten. Kook ook de eieren 8 minuten en snijd ze daarna in partjes. Maak met de Spirelli komkommerslierten en snijd de radijsjes in plakken. Bak de tempeh 3 tot 4 minuten. Meng de sperziebonen, komkommerslierten, taugé, witte kool, plakjes radijs en tempeh in een kom.
Verwarm de melk in een pannetje, voeg de suiker toe en wacht tot deze is gesmolten. Voeg dan de pindakaas, sojasaus, limoensap en sambal toe. Laat zachtjes koken zodat de dressing nog wat indikt. Verdeel de salade over 2 borden en serveer met het ei, de pindadressing, gebakken uitjes, pinda’s en kroepoek. Deze gado gado salade is zowel koud als lauwwarm lekker.
Tips: tempeh ketjap is kant en klaar te koop als gebakken blokjes bij de grotere supermarkten. Maar je kunt ook zelf een blok kopen en deze in stukjes snijden en laten marineren in wat ketjap en vervolgens bakken.
Geen Spirelli? Snijd dan de komkommer in dunne plakjes of blokjes.