Ben je op zoek naar een verantwoord zoet tussendoortje? Probeer dan eens deze voedzame energieballetjes met dadels en noten. In 15 minuten heb je 10 lekkere energieballetjes gemaakt. Hierna leg je ze een half uurtje in de koelkast zodat ze lekker stevig kunnen worden. Op naar het recept!
Nodig
10 stuks
Bereiding
15 minuten + 30 minuten wachten
Week de dadels voor ongeveer 10 minuten in warm water. Dit maakt ze zachter en makkelijker te verwerken. Rooster de amandelen licht in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn voor extra smaak. Dit is optioneel en kan worden overgeslagen als je dat wil.
Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de geweekte dadels (zonder het water), kaneel, cacao, havermout en pindakaas toe.
Mix het geheel tot een samenhangend en plakkerig mengsel. Als het mengsel te droog is, kun je een beetje water of een extra dadel toevoegen. Als het te nat is, voeg je wat extra havermout toe.
Neem een beetje van het mengsel en rol het met je handen tot balletjes. Als je het optionele lijnzaad gebruikt, kun je de balletjes erdoor rollen, zodat ze bedekt zijn met een laagje lijnzaad.
Leg de energieballetjes op een bord of in een bakje en plaats ze minstens 30 minuten in de koelkast om steviger te worden.
De energieballetjes kunnen direct uit de koelkast gegeten worden en zijn ideaal als een snel en voedzaam tussendoortje! Ze kunnen tot een week in de koelkast worden bewaard.
Tip: zorg ervoor dat bij een glutenvrij recept de havermout helemaal vrij is van gluten. Geniet ervan!