Heb je weinig tijd in de ochtend? Pak dan deze zelfgemaakte havermoutreep. De havermoutrepen verzadigen goed want ze zitten boordevol vezels en eiwitten.
Nodig
8 repen
Bereiding
10 minuten + 25 minuten oventijd + 15 minuten rusttijd
Verwarm de oven voor op 180° graden en bekleed een vierkante bakvorm (20x20cm) met bakpapier.
Hak de amandelen en pecannoten fijn en doe ze in een kom.
Voeg de havermout, gedroogde cranberries, chiazaad, hennepzaad, speculaaskruiden, eiwitpoeder en zout erbij en mix het door elkaar.
Prak de rijpe banaan fijn met een vork en doe het bij de droge ingrediënten in de kom. Voeg ook de ahornsiroop en notenpasta toe en mix alles goed door elkaar.
Schep het mengsel in de bakvorm en druk het stevig aan met je handen of de achterkant van een lepel.
Zet de bakvorm in de oven en bak 25 minuten. Leg na 15 minuten eventueel wat bakpapier op de bakvorm, zo voorkom je dat het te bruin en krokant wordt.
Haal de bakvorm uit de oven en laat het minimaal 15 minuten afkoelen, anders kan het uit elkaar brokkelen. Snijd daarna 8-10 repen en genieten maar.