Heerlijk recept voor carrot cake koeken, gemaakt van o.a. havermout, amandelmeel en walnoten. Lekker met wat witte of pure chocolade er overheen. De chocola maakt het recept natuurlijk niet gezonder, maar wel nog iets zoeter. Af en toe iets minder gezonds moet kunnen toch? Vinden wij tenminste wel!
Nodig
8 stuks
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht.
- Prak de bananen in een grote kom. Meng hier vervolgens de maple syrup en vanille aroma doorheen. Voeg dan ook de havermout en amandelmeel toe met de kaneel en een snuf zout. Meng alles goed.
- Hak de walnoten in grove stukjes. Schep de walnoten en geraspte wortel door het beslag.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met je handen koekjes van het beslag. Deze verdeel je over de bakplaat.
- Bak in de oven krokant voor ongeveer 20 minuten op 175 graden. Laat daarna de koekjes afkoelen, je kunt er dan nog voor kiezen om er eventueel gesmolten witte chocolade overheen te doen. ENJOY!