Recept voor zelfgemaakte bruine bonenschotel met rijst. Met tomaat, paprika en verse peterselie. Een gezond hoofdgerecht gemaakt met lekker veel verse groenten en kruiden.
Nodig
Bereiding
5 minuten + 10 minuten
Snijd de knoflook en ui fijn. De rode peper snijd je ook heel fijn, als je van pittig houdt kun je meer gebruiken. Hou je niet van pittig eten? Dan kun je er ook voor kiezen om minder te gebruiken of het weg te laten.
De rode paprika snijd je in blokjes. Breng een pan water aan de kook, en kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar.
Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe, fruit voor 3 minuutjes aan.
Vervolgens voeg je ook de rode paprika en rode peper toe en bak nog eens 4 minuten mee tot de paprika een beetje zacht wordt. Dan voeg je ook de bruine bonen, gezeefde tomaten, nootmuskaat, paprika poeder, kaneel, peper en zout toe. Laat dit voor 5 minuten pruttelen.
Hak ondertussen de peterselie grof, schep de helft hiervan door het mengsel heen. Serveer de bruine bonenschotel met rijst en de overgebleven verse peterselie. Geniet ervan!