Geniet van deze kleurrijke couscous salade met blauwe bessen, feta en pecannoten. Een frisse, voedzame salade die perfect is bij de lunch of als bijgerecht bij het avondeten. In slechts 20 minuutjes klaar!
Nodig
4 personen
- 250 gr couscous
- 250 gr blauwe bessen
- 2 appels
- 100 gr feta
- 70 gr sla
- 3 takjes munt
- 0.5 blokje (bio) groentebouillon
- 50 gr pecannoten ( grof gehakt )
Dressing
- 1 eetlepel honing
- 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
20 minuten
Bereid de couscous zoals beschreven op de verpakking en voeg het halve bouillonblokje toe aan het water zodat de couscous lekkerveel smaak krijgt.
Snijd de appel in dunne partjes en hak de munt fijn. Meng ook de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Roer de couscous los met een vork en voeg de dressing en munt toe. Meng de sla met de couscous, blauwe bessen, appelpartjes en pecannoten.
Kruimel er op het laatst nog een beetje feta over.
Tips:
– Maak er een complete maaltijd van met een stukje gegrilde kip of falafel.
– Deze salade is zowel koud als lauwwarm lekker.