Hoe prachtig ogen deze aubergines, royaal gevuld met pesto, tomaten en mozzarella, gerangschikt in een elegante waaiervorm! Ze maken net zo verrukkelijk als ze eruitzien.
Nodig
4 personen
Bereiding
25 minuten + 45 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180° graden.
- Snijd de aubergines in dunne plakjes maar laat de steelaanzet ongesneden waardoor er een soort waaier ontstaat.
- Besmeer de plakken aubergine met pesto.
- Snijd de tomaten en mozzarella in hele dunne plakjes en stop deze tussen de besmeerde plakjes aubergine.
- Leg de auberginewaaiers in een ingevette ovenschaal en bestrooi met peper, zout en olijfolie en op het laatst met de geraspte kaas.
- Bak de aubergine waaiers ca. 45 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
- Verdeel de rucola over bordjes. Leg hier de aubergine waaiers op en garneer met verse basilicum en wat grof gehakte walnoten.
- Tip: Serveer je de aubergines als bijgerecht? Houd dan ca. 2 personen per auberginewaaier aan. Als hoofdgerecht ca. 1 persoon per aubergine waaier.