Wat is deze aardbeien crumble toch lekker! Dit recept is niet alleen heel makkelijk klaar te maken, maar ook ontzettend lekker door een knapperige topping en een frisse touch van yoghurt.
Nodig
4 personen
Bereiding
10 minuten | 20 minuten oventijd
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom de havermout, speltmeel en amandelen. Smelt de boter en voeg deze samen met de honing of agave toe aan het meelmengsel. Meng alles goed door elkaar tot het mengsel kruimelig wordt.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was ze en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeienstukjes met de maïzena om ze licht te bedekken. Eventueel vocht wordt hierdoor opgenomen. Verdeel de aardbeien over twee kleine ovenschaaltjes.
Strooi het kruimeldeeg gelijkmatig over de aardbeien.
Bak de crumble 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant lichtbruin en krokant is.
Serveer de warme crumble met een flinke schep yoghurt bovenop. Garneer eventueel met een paar verse aardbeien en stukjes amandel.
Bewaartip: deze crumble is het lekkerst vers uit de oven, maar je kunt hem ook afgedekt een dag in de koelkast bewaren zonder topping. Warm even op in de oven voor het beste resultaat bij het opdienen. Geniet ervan!