Dit recept valt zo goed in de smaakt bij onze klanten! Ik heb er zelfs een aantal keren leuke foto’s van doorgestuurd gekregen. Hoogste tijd dus om deze curry met jullie te delen! Je kunt de curry eten met rijst, maar ook met een paratha. Dit is een indiaas brood, een soort krokante pannenkoek … yum!
Benodigdheden curry
- Olijfolie om in te bakken
- 1 Gesnipperde ui
- 3 Teentjes knoflook, in stukjes gesneden
- 2 Volle el tomatenpuree
- 1 Handje cashewnoten + extra voor garnering
- 2 tl Garam masala
- Sap van een 1/2 citroensap
- 1 tl kurkuma
- Een goede snuf zeezout
- 1 el kwark
- 3 el fijngehakte verse koriander + extra voor garnering
- 100 gr gedroogde abrikozen, in kleine stukje gesneden
- 300 gr stukjes kalkoenfilet
- 300 ml kippenbouillon
- Rijst/ingrediënten paratha, zie hieronder
Als je kiest voor rijst, vind ik persoonlijk de basmati rijst het lekkerst. Zilvervliesrijst bevat een lagere glycemische index en heeft de voorkeur voor als je af wilt vallen.
Zet eerst de rijst op voordat je met de curry aan de slag gaat. Hetzelfde geldt voor de paratha aangezien het deeg zo’n 20 minuutjes moet rusten. Het recept van de paratha vind je hier. In de tussentijd kun je mooi aan de curry beginnen.
Bereiding curry
- Maal de gesnipperde ui, stukjes knoflook(3), de 2 el tomatenpuree, het handje cashewnoten, de 2 tl garam masala, het sap van de 1/2 citroen, de tl kurkuma, het zout en de el kwark met een staafmixer tot een glad mengsel
- Verhit de olie in de pan en roerbak het mengsel enkele minuten
- Voeg nu de 3 el koriander, 100 gr stukjes gedroogde abrikozen en de 300 gr kalkoenfilet toe en roerbak alles zo’n 2 minuten. Blijf wel roeren.
- Blus het mengsel met de kalkoenfilet af met de 300 ml kippenbouillon, breng het aan de kook en zet het vuur wat lager om het vervolgens zo’n 10 minuten te laten sudderen tot de kalkoen gaar is
- Serveer de curry met rijst of de paratha en bestrooi het gerecht met koriander en cashewnoten, en klaar is je curry met kalkoen cashewnoten en abrikoos!