Makkelijk te bereiden salade met pasta en tonijn uit blik, met een Italiaanse twist van pesto en basilicum. Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd bij warm weer.
Nodig
4 personen
- 250 gr pasta (bijv. fusili of penne)
- 2 blikjes tonijn (160 gr)
- 500 gr tomaatjes
- 4 eieren
- 2 kleine rode uien
- Handje rucola
- 6 eetlepels pesto
- Blaadjes verse basilicum
Bereiding
25 minuten
Kook de pasta gaar, giet af en spoel af onder de koude kraan.
Kook ook de eieren gaar in ca. 8 minuten.
Snijd de ui in dunne ringetjes en snijd de cherrytomaatjes doormidden.
Doe de pasta in een kom en schep de pesto erdoor en de tonijn.
Voeg de tomaatjes, rucola, ui en wat gescheurde blaadjes basilicum toe en meng er ook doorheen.
Serveer de pasta met partjes ei.
Deze pastasalade met tonijn is zowel lauwwarm als koud lekker. Geniet ervan!
Tip: dit gerecht is een hoofdgerecht maar ook lekker als lunch. Houd dan dit recept aan voor 3 personen.