Proef de lente met deze frisse salade van groene asperges met romige burrata. Met verse tomaatjes en gegarneerd met pijnboompitten en een vleugje citroen. In 20 minuutjes heb je deze heerlijke en voedzame salade al gemaakt.
Nodig
4 personen
700gr groene asperges
400gr tomaatjes
Bereiding
20 minuten
- Snijd 2 cm van de onderzijde van de groene asperges en gooi dit weg (de asperges hoeven niet geschild te worden). Snijd de rest van de asperges in drieën. Doe deze in een kom en voeg de helft van de olijfolie, peper en zout toe en schep dit door elkaar.
- Verhit een (grill)pan en bak de groene asperges ca 7 a 8 minuten afhankelijk van de dikte. Voeg het laatste minuutje de tomaatjes toe.
- Meng de rest van de olie met de balsamico azijn, sap van de halve citroen en honing tot een dressing.
- Doe de asperges en tomaatjes in een kom. Verdeel de dressing hierover. Breek of snijd de burrata in stukken en verdeel over de groenten.
Druppel er eventueel nog een beetje extra olijfolie en de balsamico creme over. Bestrooi de groene asperge salade met wat grof gehakte baslicum en de geroosterde pijnboompitten.
De salade is zowel lauwwarm als koud lekker. Eet smakelijk!