Deze romige, frisse en lichtzoete salade van bleekselderij, appel en walnoten is het perfecte bijgerecht voor de lente en zomer. Makkelijk om te maken en lekker voedzaam!
Nodig
4 personen
8 stengels bleekselderij
2 kleine appels
60 gr yoghurt (plantaardig )
1 eetlepel mayonaise (plantaardig)
1 theelepel kerriepoeder
Bereiding
15 minuten
Maak de bleekselderijstengels schoon door ze af te spoelen met water. Haal ook zoveel mogelijk van de slierten vanaf de bovenkant weg. Zet hiervoor je mesjes schuin tegen de bovenkant en trek zo de sliertjes naar onder. Snijd de stengels daarna in dunne plakjes en doe ze in een kom.
Was de kleine appeltjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de appel met schil in dunne reepjes en doe ze ook in de kom.
Mix in een kommetje of schaaltje de plantaardige yoghurt, vegan mayonaise, mosterd en kerriepoeder. Schep het in de kom en mix het goed met de appel en bleekselderij.
Voeg de rozijnen en walnoten toe en mix nogmaals goed door elkaar.
Breng de salade op smaak met peper, zout en citroenrasp- en sap. Serveer de salade daarna meteen als bijgerecht of bewaar tot 3 dagen, afgedekt, in de koelkast.